T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
IĞDIR / TUZLUCA - Gaziler İlkokulu

Okulumuz Tarihçesi ve Bilgileri

 

04-12-2017

Okulumuz Tarihçesi ve Bilgileri

Okulumuzun bulunduğu Gaziler Köyümüz Iğdır'ın  Tuzluca ilçesinin batısında Erzurum yolu üzerinde Tuzluca'ya 30 km mesafede olup, her an toplu taşıma araçları ile şehir merkezine ulaşım imkânına sahiptir.

          Okulumuz 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında Gaziler YBO´ dan kurum olarak ayrılmış, Gaziler YBO´nun etüd salonlarının sınıf haline getirilmesiyle geçici binasında iki buçuk yıl eğitim-faaliyetlerine devam etmiş  ardından 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının 2. Dönem başından itibaren PTT karşısındaki yeni binasına taşınmıştır.   Tek katlı olan okulumuzun  5 dersliği  ve 1 özel eğitim sınıfı ,1 müdür yardımcısı odası ,1 engelli lavabosu ,kantini ,öğretmenler odası ve müdür odası bulunmaktadır.

Okulun kullanım alanı, yaklaşık 2344 m2 olup, Okulumuz bahçe alanı içerisinde,  ağaçlandırma ve yeşillendirme düzenlenmeleriyle birlikte bulunmaktadır. İrili ufaklı çevresiyle birlikte 20'ye yakın sayıda  fidanla okul bahçesinde ağaçlandırma çalışması yapılmıştır. Bahçede İlkokul öğrencilerine yönelik çeşitli çizgili oyun alanları çizilmiştir.Ayrıca Okul Bahçesinde Oyun Parkı da bulunmaktadır.Okul Bahçesi özel tel örgülerle çevrilmiş olup Botanik Uygulama Bahçesine dönüştürülmüştür.

Değişen ve çok süratle gelişen dünya şartlarına ayak uydurabilecek bireylerin yetişmesini kendisine amaç edinen Gaziler İlkokulu bu anlamda, öğrenci merkezli eğitim, gelişimsel rehberlik, psiko-sosyal çalışmalar, performans değerlendirmeleri  gibi çalışmalarla hizmet sürdürmektedir.


 

 

 

 

 

ana sayfaya git

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.12.2017 - Güncelleme: 11.09.2023 00:58 - Görüntülenme: 497
  Beğen | 1  kişi beğendi